Комунальне підприємство
"Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф"
Рівненської обласної ради

Фахівці Центру ЕМД та МК взяли участь у національній онлайн-конференції

None
Сьогодні, 8 квітня, на запрошення Міністерства охорони здоров’я України, адміністрація та керівники структурних підрозділів нашого Центру взяли участь в національній онлайн-конференції на тему: «Вакцинація від COVID-19, як передумова спроможності медичної системи. COVID-19 і екстрена медична допомога в Україні».
Присутніми були також представники Міністерства охорони здоров’я України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Національної служби здоров’я України, Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, ГО «ВакциНація» та фахівці структурних підрозділів з питань охорони здоров`я обласних, Київської міської державних адміністрацій.
Спікери:
- Лотта Сильвандер, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні;
- Бен Зіннер, Директор офісу охорони здоров'я USAID;
- Ірина Садов’як, перша заступниця міністра охорони здоров’я України.
Під час заходу всі учасники обговорили:
- основні виклики перед екстреною медичною допомогою в контексті COVID-19;
- стандарти надання екстреної медичної допомоги ковідним пацієнтам;
- вакцинація від COVID-19: сумніви медичних працівників.
 
- Екстрена медична допомога - важлива складова у системі боротьби з COVID-19. Військовослужбовці на передовій боронять суверенітет нашої держави, так і медики «в тилу», щодня тримають фронт боротьби за здоров'я та благополуччя наших громадян. Проте, незважаючи на пандемію, наш центр продовжує невпинно розвиватись, адже наша ціль - якнайшвидше досягнути європейського рівня надання екстреної медичної допомоги , - розповів директор КП “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” РОР Андрій Бортнік.
 
Фахівці Центру екстреної медичної допомоги вдячні організаторам та спікерам онлайн-конференції за корисну інформацію. Ми переконані, що такі заходи надзвичайно важливі та необхідні для системи екстреної медичної допомоги загалом, так і для пацієнтів зокрема.