Комунальне підприємство
"Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф"
Рівненської обласної ради

Екстренка Рівненщини отримала ще п’ять систем Starlink

None

Міністерство охорони здоров'я України передало нашій «швидкій» станції супутникового інтернету StarLink. Вони будуть використовуватись на п‘ятьох структурних підрозділах екстренки у Рівненській області.

«Внаслідок російських обстрілів по об’єктах енергетичної інфраструктури України, у всіх областях виникають проблеми з електропостачанням, відповідно і зв’язком та інтернетом. Станції супутникового інтернету StarLink дадуть змогу нашій «швидкій» забезпечити стабільне з’єднання для диспетчерів та медиків, які цілодобово працюють та надають допомогу жителям Рівненської області», - зазначив директор Рівненського обласного центру ЕМД та МК Андрій Бортнік.

StarLink буде використовуватися під час екстрених чи аварійних відключень, а також у разі виникнення проблем з основою мережею зв’язку.

Зазначимо, що це вже не перша система StarLink, яку використовує наша екстренка. Першу отримали в квітні цього року.

«Понад півроку Центр екстреної медичної допомоги у Рівному вже використовує аналогічну систему з доступом до супутникового інтернету. Це зручно та необхідно в нинішніх умовах. Тому для нашої екстренки 5 нових станцій StarLink буде суттєвим підсиленням», - додав керівник єдиної оперативно диспетчерської служби Олександр Рудик.